Port Dickson

URGENT HOUSE FOR SALE!

1sty Teres Endlot, Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru), Port Dickson, Negeri Sembilan.

Details:

Area: 20x70.
Built up: 800sf.
3r2b. Freehold.
Owner Bumi.
Usia rumah 6-8 Tahun (sign SPA 2010).
Baki hutang semasa owner 130k.

RUMAH BARU FASA 2 SIZE 20x70, BUKAN RUMAH LAMA FASA 1 SIZE 20x65.

Sila Baca Keterangan Bawah Sebelum Wasap Saya:

Rumah dijual "As is Where is Basis". Segala kerosakan dijual ikut siapa yg setuju repair samada buyer atau seller.

KEROSAKAN MINOR RUMAH:

1) Dinding ruang tamu, dinding dapur n bilik tidur ada kesan conteng ni kesan daya kreativiti melampau anak penyewa lama - perlu cat baru.
2) 1 pintu dapur, 1 pintu bilik & 2 pintu toilet dah reput kat bawah & lubang tombol kunci dh rosak - perlu tukar baru.
3) Grill sliding depan & tingkap dah berkarat & perlu dicat semula.
4) Sinki dapur perlu tukar baru coz dh uzur sgt.
5) Rumah kotor & berhabuk perlu dibersihkan semula.
6) Rumput & lalang dah tinggi paras lutut di depan & paras pinggang di bhg belakang - perlu dibersihkan termasuk tebang sebatang pokok sebesar paha jiran sebelah belakang patut ditebang utk elak akar pokok merosakkan struktur rumah.
7) Pagar dawai warna hijau di bhg depan side tepi dah rosak (menggelembir barangkali anak penyewa lama buat buaian kot) perlu tukar baru je @ bina jer tembok pagar batu jika ada modal.

Semua kerosakan ditanggung samada pihak pembeli atau penjual. Anggaran kos repair & kemas rumah pada hemat sy sekitar 3k-5k utk kembalikan rupa asal rmh direct pemaju. Kalau kos nak buat struktur rmh @ pecah dinding, itu kena tanya kontraktor (tak termasuk senarai atas).

Harga Jual 160k (Owner Repair)
Harga Jual 155k (Buyer Repair).
*Bank Value 160k-170k.

HARGA JUAL 160K (SEGALA KEROSAKAN MINOR KAT ATAS OWNER TANGGUNG).

HARGA JUAL 155K (SEGALA KEROSAKAN MINOR KAT ATAS BUYER TANGGUNG).

Jika berminat, hanya wasap sy direct ke:
012-9185187 utk minta alamat rmh n pegi view luar rmh n survey kawasan sendiri dulu. Sudah berpuas hati n setuju beli, baru boleh view dalam rmh n byr booking.

Saya agak sukar nk ke sana coz jarak agak jauh, buang duit tol, minyak & masa. Pastikan tuan puan pegi view rmh dulu sblm accept offer kat atas.

BOLEH CALL sy jika kurang faham penjelasan kat atas.

Wasap hanya utk minta alamat & boleh pergi tinjau dari luar rmh ikut cermin tingkap sisi dan sliding door depan coz pagar depan sy tak kunci.

Dah siap tinjau dalam, jgn lupa tutup pintu pagar depan. Jgn biar pintu pagar terbuka plak nanti mengundang org yg tak dikenali pula. Semua gambar kerosakan rumah, saya dah pm kat bawah (boleh lihat satu persatu). Kalau perlu lebih gambar n wasap sy.

BERMINAT..Sila Tekan Link Bawah utk discuss lanjut.

Wasap.my/60129185187/AlamatDesaPDEndlot-MP

Hanya tawaran terbaik dgn 10% deposit awal ready samada by Saving+Epf shj dilayan. Kalau nak full loan zero deposit pegi cari ejen lain coz tak nak buang masa tuan puan & saya juga pls.

Selamat view, nilaikan sendiri & wasap offer jika betul2 serius nak beli. Sekian.

-END-


OTHER INFORMATION

Below market price Brand new
Covered car park Food location
Good view Large build-up
Long drive way Low density
Move in condition Near Amenities
Near market Near park & lake
Near school Quiet location
Urgent sales
Playground/Park Public Transportation

OVERVIEW

Port Dickson > Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru)
Terrace | 18/03/2019

RM155,000

Highly Nego 1sty Teres Endlot, Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru), Port Dickson, Negeri Sembilan |
1400sf | Endlot

PORT DICKSON > TAMAN DESA
Terrace | 11/07/2018

RM170,000

TERES TAMAN DESA PORT DICKSON |
1300 | Intermediate

Port Dickson > Taman Desa PD
Terrace | 26/12/2017

RM130,000

1sty Tmn Desa PD |
1300 | Intermediate

Sold: Port Dickson > Taman Desa Rusa
Terrace | 11/11/2014

RM140,000

Taman Desa Rusa, Port Dickson |
20x70 | Intermediate

Sold: Port Dickson > Teres Setingkat, Taman Desa
Terrace | 26/08/2014

RM110,000

Teres Setingkat, Taman Desa, Port Dickson, N9 |
20x65 | Intermediate

Pending: Port Dickson > Taman Desa Pingitan
Terrace | 06/05/2014

RM150,000

Taman Desa Pingitan |
4047 | Corner

6 Property Agent Bt.4 - Rumah Untuk Dijual Bt.4 - House For Sale at Bt.4 12437 Terrace 12437


12 Tahun Rescom Realty. Terima Kasih kerana mempercayai kami.

Kami memahami bahawa menjual dan membeli hartanah adalah satu keputusan penting buat anda. Hubungi kami hari ini

Bayview Villa | 5.9 EKAR Tanah Bangunan Lukut | Nusari Bayu 1, Bdr Sri Sendayan | Taman Selasih, Lukut [Corner Lot] | Taman Jasper Jaya | Nusari Bayu, Sendayan | Bandar Ainsdale | Lukut | Taman Politeknik PD | Tiara Beach Resort | Flat tingkat bawah, Tmn Senangin | Taman Sunggala Hartamas | Taman NLFCS | Bandar Enstek | Bdr Sri Sendayan | Teres Corner Lot Taman Intan Perdana | PD Tiara Bay Apartment | Lavender 88, Seremban 3 | Taman Vista Jaya | Taman Nusari Bayu 3 |

Wilayaharta | Hartanah Bangi | Cili Property | Property Rescom

Ejen Hartanah Shah Alam - Ejen Hartanah Bangi - Ejen Hartanah Ukay Perdana - Ejen Hartanah Ampang - Agen Hartanah Alam Damai - Ejen Hartanah Setia Alam - Ejen Hartanah Bukit Antarabangsa - Ejen Hartanah Cheras Perdana - Agen Hartanah Cyberjaya - Ejen Hartanah Rawang - Ejen Hartanah Puchong - Ejen Hartanah Putrajaya - Ejen Hartanah Kajang - Ejen Hartanah Seri Kembangan - Ejen Hartanah Semenyih - Ejen Hartanah Petaling Jaya - Ejen Hartanah Nilai - Ejen Hartanah Ampang - Ejen Hartanah Cheras - Ejen Hartanah Sepang 4

Design by Rescom Digital 2020. All Right Reserved. Kota Raya Ejen Hartanah Berdaftar