Rescom Realty

ADVERTISER INFO


Listed by: Wan Muhamad Zamri wan
Mobile: 012-9185187
Fax: 03-89261497
Homepagewww.zamri.rescom.my

Info: Senior Property Negotiator. Cover area Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan & surrounding areas. Potential Buyer & Owner most welcome to list!!!



Contact Agent
All listings from this agent

Tools

Mortgage Calculator
Printer Friendly Version of This Page
Email This Listing to a Friend


Port Dickson

Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru), Negeri Sembilan


RM155,000 ( Negotiable)

thumb_19810_1.jpg
thumb_19810_1.jpg
thumb_19810_2.jpg
thumb_19810_2.jpg
thumb_19810_3.jpg
thumb_19810_3.jpg
thumb_19810_4.jpg
thumb_19810_4.jpg
thumb_19810_5.jpg
thumb_19810_5.jpg
thumb_19810_6.jpg
thumb_19810_6.jpg
thumb_19810_7.jpg
thumb_19810_7.jpg
thumb_19810_8.jpg
thumb_19810_8.jpg
thumb_19810_9.jpg
thumb_19810_9.jpg
thumb_19810_10.jpg
thumb_19810_10.jpg
thumb_19810_11.jpg
thumb_19810_11.jpg
thumb_19810_12.jpg
thumb_19810_12.jpg
thumb_19810_13.jpg
thumb_19810_13.jpg
thumb_19810_14.jpg
thumb_19810_14.jpg
thumb_19810_15.jpg
thumb_19810_15.jpg
thumb_19810_16.jpg
thumb_19810_16.jpg
thumb_19810_17.jpg
thumb_19810_17.jpg
thumb_19810_18.jpg
thumb_19810_18.jpg
thumb_19810_19.jpg
thumb_19810_19.jpg
thumb_19810_20.jpg
thumb_19810_20.jpg

Status: Active
Listing ID: 19810
Property Class: House For Sale
Below Market: 10%
Storey: 1
Type: Terrace
Title Type: Individual
Situated: Endlot
Occupancy: Vacant
Furnishing: Partly Furnish
Beds: 3
Baths: 2
Land Area: 1400sf
Build Up: 800sf
Tenure: Freehold




Below market price Brand new
Covered car park Food location
Good view Large build-up
Long drive way Low density
Move in condition Near Amenities
Near market Near park & lake
Near school Quiet location
Urgent sales
Playground/Park Public Transportation


URGENT HOUSE FOR SALE!

1sty Teres Endlot, Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru), Port Dickson, Negeri Sembilan.

Details:

Area: 20x70.
Built up: 800sf.
3r2b. Freehold.
Owner Bumi.
Usia rumah 6-8 Tahun (sign SPA 2010).
Baki hutang semasa owner 130k.

RUMAH BARU FASA 2 SIZE 20x70, BUKAN RUMAH LAMA FASA 1 SIZE 20x65.

Sila Baca Keterangan Bawah Sebelum Wasap Saya:

Rumah dijual "As is Where is Basis". Segala kerosakan dijual ikut siapa yg setuju repair samada buyer atau seller.

KEROSAKAN MINOR RUMAH:

1) Dinding ruang tamu, dinding dapur n bilik tidur ada kesan conteng ni kesan daya kreativiti melampau anak penyewa lama - perlu cat baru.
2) 1 pintu dapur, 1 pintu bilik & 2 pintu toilet dah reput kat bawah & lubang tombol kunci dh rosak - perlu tukar baru.
3) Grill sliding depan & tingkap dah berkarat & perlu dicat semula.
4) Sinki dapur perlu tukar baru coz dh uzur sgt.
5) Rumah kotor & berhabuk perlu dibersihkan semula.
6) Rumput & lalang dah tinggi paras lutut di depan & paras pinggang di bhg belakang - perlu dibersihkan termasuk tebang sebatang pokok sebesar paha jiran sebelah belakang patut ditebang utk elak akar pokok merosakkan struktur rumah.
7) Pagar dawai warna hijau di bhg depan side tepi dah rosak (menggelembir barangkali anak penyewa lama buat buaian kot) perlu tukar baru je @ bina jer tembok pagar batu jika ada modal.

Semua kerosakan ditanggung samada pihak pembeli atau penjual. Anggaran kos repair & kemas rumah pada hemat sy sekitar 3k-5k utk kembalikan rupa asal rmh direct pemaju. Kalau kos nak buat struktur rmh @ pecah dinding, itu kena tanya kontraktor (tak termasuk senarai atas).

Harga Jual 160k (Owner Repair)
Harga Jual 155k (Buyer Repair).
*Bank Value 160k-170k.

HARGA JUAL 160K (SEGALA KEROSAKAN MINOR KAT ATAS OWNER TANGGUNG).

HARGA JUAL 155K (SEGALA KEROSAKAN MINOR KAT ATAS BUYER TANGGUNG).

Jika berminat, hanya wasap sy direct ke:
012-9185187 utk minta alamat rmh n pegi view luar rmh n survey kawasan sendiri dulu. Sudah berpuas hati n setuju beli, baru boleh view dalam rmh n byr booking.

Saya agak sukar nk ke sana coz jarak agak jauh, buang duit tol, minyak & masa. Pastikan tuan puan pegi view rmh dulu sblm accept offer kat atas.

BOLEH CALL sy jika kurang faham penjelasan kat atas.

Wasap hanya utk minta alamat & boleh pergi tinjau dari luar rmh ikut cermin tingkap sisi dan sliding door depan coz pagar depan sy tak kunci.

Dah siap tinjau dalam, jgn lupa tutup pintu pagar depan. Jgn biar pintu pagar terbuka plak nanti mengundang org yg tak dikenali pula. Semua gambar kerosakan rumah, saya dah pm kat bawah (boleh lihat satu persatu). Kalau perlu lebih gambar n wasap sy.

BERMINAT..Sila Tekan Link Bawah utk discuss lanjut.

Wasap.my/60129185187/AlamatDesaPDEndlot-MP

Hanya tawaran terbaik dgn 10% deposit awal ready samada by Saving+Epf shj dilayan. Kalau nak full loan zero deposit pegi cari ejen lain coz tak nak buang masa tuan puan & saya juga pls.

Selamat view, nilaikan sendiri & wasap offer jika betul2 serius nak beli. Sekian.

-END-


View other Terrace in Port Dickson Desa PD (Fasa 2 Rumah Baru) Other One
View All Property in Port Dickson
Port Dickson
This listing has been viewed 705 times.
Posted On : 18/03/2019.
Disclaimer: Information Herein Believed to be Accurate but not Warranted.