Rescom Realty

Taman Universiti 2

ADVERTISER INFO


Listed by: Wan Muhamad Zamri wan
Mobile: 012-9185187
Fax: 03-89261497
Homepagewww.zamri.rescom.my

Info: Senior Property Negotiator. Cover area Selangor, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan & surrounding areas. Potential Buyer & Owner most welcome to list!!!





Contact Agent
All listings from this agent

Tools

Mortgage Calculator
Printer Friendly Version of This Page
Email This Listing to a Friend

  • Total Purchase Price (RM) :
  • Preferred MOF (%) :
  • Total Loan Amount (RM) :
  • Interest Rate (%) :
  • Loan Tenure (years) :
  • Monthly Repayment (RM) :

Mantin

Taman Sri Damar, Negeri Sembilan


RM245,000 ( Negotiable)

thumb_17843_1.jpg
thumb_17843_1.jpg
thumb_17843_2.jpg
thumb_17843_2.jpg
thumb_17843_6.jpg
thumb_17843_6.jpg
thumb_17843_7.jpg
thumb_17843_7.jpg
thumb_17843_8.jpg
thumb_17843_8.jpg
thumb_17843_3.jpg
thumb_17843_3.jpg
thumb_17843_4.jpg
thumb_17843_4.jpg
thumb_17843_10.jpg
thumb_17843_10.jpg
thumb_17843_9.jpg
thumb_17843_9.jpg


Status: Active
Listing ID: 17843
Property Class: House For Sale
Storey: 1
Type: Terrace
Furnishing: Partly Furnish
Situated: Intermediate
Occupancy: Owner Occupied
Title Type: Individual
Beds: 3
Baths: 2
Land Area: 20x65
Build Up: 963sf
Tenure: Freehold




Other Infomation
Air Conditioning Big extra land
Build-in cabinet Covered car park
Extended wet kitchen Food location
Good view High floor
Kitchen cabinet Kitchen extended
Large build-up Long drive way
Move in condition Near Amenities
Near Komuter Near market
Near school Near shop
Newly repaint Nice renovation
Partly furnished Plaster ceiling
Quiet location Urgent sales


🏠 [FOR SALE! FREEHOLD @ RM245,000 NEGO] Rumah Landed Setingkat Renovated Cuci Kaki Maa!
🏠 5 minit jer nak ke Mantin, 10 minit ke Exit Tol Pajam.
🏠 Gaji RM3000 bersih tu laju laju call ok...grab cepat sebelum org lain rembat...
Dah jual nanti jangan nangis tak berlagu huhu..
.
.
.
Asking price: RM 245,000 Boleh Runding Sampai Jadi..

Details:
* FREEHOLD COMPLETE INDIVIDU TITLE / Non Bumi Lot.
* Medium Kos Landed.
* Address: No.xx, Jalan Damar x, Taman Sri Damar, Mantin, N9.
* Size 20' x 65'.
* 3 bilik tidur 2 bilik air.
* Build Up approx 963sqft after reno.
* Land area approx 1300sqft.

KELEBIHAN UTAMA:
> Geran Individu - senang amik loan dan tukar nama.
> Highly Renovated dah siap full extend dapur, kitchen cabinet, cat baru dalam rumah kaler basic warna putih senang pemilik baru nak touch up apa2 kaler yg minat.
> Siling tinggi di ruang tamu dan bilik tidur Master & bilik tidur ke 2 memudahkan pengaliran udara bersih dan pencahayaan dalam rumah.
> Porch dah siap full tiling, zero maintenance tak perlu nak penat2 badan potong rumput @ buang duit upah bangla potong rumput.
> Komuniti 60% Melayu, 20% India & 20% Cina huyoo Taman 1Malaysia tak perlu takut bila balik kampung beraya ada jiran tolong tengok2 rumah.
> Masjid dan surau sekitar taman sahaja.
> Keluar sikit ke simpang jalan dah boleh masuk Bandar Mantin.
> Exit Tol Pajam pun 10 minit jer, senang nak ke Kajang, Seremban dan KL.
> Gerai buah-buahan time musim buah durian memang meriah macam dalam syurga hoho..
> Pendek kata Memang Best Gilerlah saper yg bertuah beli rumah ni!
.
.
Details Renovation Cost 50K:
* Full extend dapur.
* Full kitchen cabinet L-Shape.
* Plaster ceiling & newly painting.
* Aircond, Fan, Downlight, Lighting etc.
* Fully tiles porch.
* 3/4 awning porch.
* Pagar batu & pintu pagar besi.
* Parking 1 kereta dalam & 1 kereta luar.
.
.
Amenities :
* Sek Ren & Sek Men Mantin.
* Stesen Komuter Batang Benar sekitar 10 minit.
* Masjid / Sekolah Agama.
* Padang & Taman Permainan.
* Shop Lots, Restaurants, Mamak Store, Speedmart, 7 Eleven & Car workshop @ Mantin.
* Petrol Station (Shell).
* Bus/Teksi Station Mantin.
* Gerai Buahan spt Durian, Rambutan, Tembikai, Langsat ikut musim ler..

Accessibility :
* 10 min ke Stesen Komuter Batang Benar.
* 10 min ke Exit Tol Pajam Lekas Hway.
* 15 min ke Bandar Baru Nilai.
* 20 min ke Salak Tinggi, Kota Warisan.
* 30 min ke KLIA.
* 1 jam ke Kuala Lumpur & Shah Alam.
.
.
.
WAN 012-9185187.
PEA 1073.
www.zamri.rescom.my


View other Terrace in Mantin Taman Sri Damar Other One
View All Property in Mantin
Mantin
This listing has been viewed 90 times.
Posted On : 14/11/2017.
Disclaimer: Information Herein Believed to be Accurate but not Warranted.